- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 1359
- بازدید: 7
- 1404/02/06 - 13:19:21
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی:
۱۰ علت اصلی مرگومیر در اردبیل مشخص شد

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل گفت: ۸۰ درصد مرگ و میر در استان اردبیل به علت ابتلا به بیماریهای غیرواگیر اتفاق میافتد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «افق سرعین»، به نقل از ایرنا دکتر سعید صادقیهاهری افزود: بر اساس آمار موجود، بیماریهای قبلی و عروقی، انواع سرطان و بدخیمیها و نیز سوانح و حوادث سه عامل مهم مرگ و میر در استان اردبیل به شمار می رود و ۸۰ درصد موارد مرگ و میر به علت ابتلای شهروندان به این سه نوع بیماری رخ میدهد.
وی با اشاره به شیوع ۴۸ تا ۵۰ درصد انواع بیماریهای قلبی و عروقی، این نوع بیماریها را مهمترین عامل مرگ و میر در استان اردبیل ذکر کرد و ادامه داد: بر اساس آمار موجود، انواع سرطان و بدخیمیها با شیوع ۱۸ درصد و سوانح و حوادث با ۹ درصد علت مهم مرگ و میر شهروندان استان اردبیل به شمار میرود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، بیماریهای متابولیک و غدد، ناهنجاریهای مادرزادی، بیماریهای تنفسی، بیماریهای عفونی و انگلی، بیماریهای دستگاه ادراری، خودکشی و بیماریهای دستگاه گوارش را به ترتیب هفت عامل دیگر مرگ و میر در استان اردبیل اعلام کرد.
وی علت اصلی این نوع بیماریهای با مرگ و میر بالا را عقب ماندگی نظام سلامت کشور در غربالگری انواع بیماریها و آموزش ضعیف شهروندان در خصوص خودمراقبتی ذکر کرد و ادامه داد: برای کاهش مخاطرات و دامنه اثر علل مرگ و میر شهروندان، اصلاح سبک زندگی و خودمراقبتی ضروری است.
دکتر صادقیهاهری با اشاره به آغاز روند اجرایی برنامه پزشک خانواده در آینده نزدیک، شناسایی به موقع بیماریها و ارائه خدمات به موقع به شهروندان را از جمله مزایای اجرای این برنامه ذکر کرد و گفت: مثلا با شناسایی و ارائه به موقع خدمات درمانی لازم، میتوان ۵۰ درصد از وقوع بیماری دیابت جلوگیری کرد.
وی احیای فرهنگ مراجعه به پزشک عمومی و پرهیز از مراجعه مستقیم به پزشک متخصص و فوق تخصص را نیازمند کار فرهنگی دانست و اظهار کرد: ما باید محیط حامی سلامت را فراهم کنیم تا محل زندگی مردم به خصوص در مناطق شهری به محل تولید بیماری تبدیل نشود، چرا که این روزها شهرنشینان بیشتر در معرض خطر سلامت قرار دارند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین خواستار ایجاد حساسیت و مطالبهگری در امور مربوط به سلامت شهروندان از سوی همه آحاد مردم و به خصوص اصحاب رسانه شد و افزود: ما باید ایجاد شرایط زندگی سالم و ایمن را از مدیران شهری مطالبه کرده و شهرهای محل سکونت خود را به شهرهای دوستدار سلامت و شهروند تبدیل کنیم.
وی از ادامه پویش «نه به تصادف» در استان اردبیل خبر داد و اضافه کرد: این پویش در زمینه حساس سازی شهروندان و مسئولان مربوطه موفق بوده و توانسته از میزان خسارت جانی وارده به شهروندان جلوگیری کند ولی اثر عمیق آن در صورت تداوم روند اجرا، در آینده نزدیک مشخص خواهد شد.
انتهای خبر/ ح
دیدگاهها