- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 1664
- بازدید: 1
- 1404/04/14 - 07:11:42
استاندار اردبیل:
دولت به مناطق کمبرخوردار اردبیل نگاهی ویژه کند

استاندار اردبیل با اشاره به کاستیهای موجود در مناطق محروم و روستایی این استان، خواستار نگاه ویژه دولت برای رفع مشکلات این نقاط شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «افق سرعین»، به نقل از ایرنا، مسعود امامی یگانه روز جمعه در نشست بررسی مشکلات مناطق محروم و روستایی استان اردبیل که با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی در اردبیل برگزار شد ، اظهار کرد: در حال حاضر یک هزار و ۸۶۷ روستا و بیش از یک هزار دهیاری با ۵۸۱ نفر دهیار از جمله ۵۳ نفر خانم و ۱۸۰ نیروی انسانی در استان داریم و تعداد کل اعضای شوراهای اسلامی روستاها به بیش از سه هزار و ۱۰۰ نفر میرسد.وی با اشاره به وجود ۲۰۶ ساختمان دهیاری در استان اردبیل بیان کرد: از جمله اقدامهای شاخصی که از سوی دهیاریها در دولت چهاردهم انجام شده است، میتوان به مشارکت در تولید برق از انرژی خورشیدی اشاره کرد که با توجه به تاکیدی که رئیس جمهور در این زمینه داشت، در حال حاضر ۱۰ پروژه به میزان ۲۸ مگاوات در دست اجرا است.
استاندار اردبیل بر ضرورت تامین اعتبار برای اجرای و تکمیل طرحهای هادی روستایی تاکید کرد و افزود: با وجود تلاشهایی که در این زمینه از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام شده است، از شاخصهای کشوری در این زمینه عقب هستیم.
وی همچنین لزوم توسعه آبرسانی روستایی را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: حدود هفت طرح آبرسانی در نقاط مختلف استان اردبیل داریم که برای به بهرهبرداری رساندن آنها نیازمند کمکهای اعتباری از سوی دولت هستیم.
امامی یگانه با اشاره به ظرفیت استان اردبیل در حوزه گردشگری، توجه به بهسازی و آسفالت راههای روستایی را خواستار شد و ادامه داد: در حال حاضر تنها در ۵۴ روستا سالن ورزشی یا زمین چمن فوتبال داریم و از نظر سرانه ورزشی شاخص استان نصف میانگین کشوری است که بر همین اساس توسعه فضاهای ورزشی و فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی در روستاها ضرورت دارد.
وی اضافه کرد: جامعه عشایری استان اردبیل شامل ۱۷ هزار و ۶۰۰ خانوار با جمعیتی حدود ۶۰ هزار نفر است که در حوزه تولید و اشتغال تا مرزداری در حال خدمت به استان هستند و با ۱.۵ میلیون راس دام، حدود ۱۵۰ هزار میلیارد ریال تولیدات دامی، باغی و زراعی دارند که نقش بسزایی در تامین امنیت غذایی استان و حتی کشور ایفا میکنند و از این رو بهبود راههای عشایری و آبرسانی و خطوط انتقال و ماشینالات مورد نیاز را خواستاریم.
استاندار اردبیل بیان کرد: همچنین درخواستی در خصوص جذب نیرو در دستگاههای اجرایی استان اردبیل داریم که انتظار میرود معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور به آن توجه ویژه داشته باشد.
نجات روستاها نیازمند توجه به اقتصاد آنها است
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین، سرعین و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اوایل انقلاب جمعیت شهرنشین ۲۲ درصد از جمعیت کل کشور بود اما الان این آمار برعکس شده و ۷۸ درصد جمعیت از جمله در استان اردبیل شهرنشین هستند.
علی نیکزاد افزود: ۲۵۳ هزار نفر در محلههای ۱۳ گانه اردبیل ساکن هستند که از نظر فرهنگ، غیرت، شرافت و شجاعت بینظیر بوده ولی از نظر امکانات اقتصادی، اشتغال و خدمات شهری عقب هستند و برای حل مشکلات این نقاط محروم و نجات روستاها باید ابتدا مساله اقتصاد آنها را برطرف کنیم.
وی بیان کرد: تسهیلاتی که برای اشتغالزایی و خوداشتغالی در بحث اقتصاد روستا نیاز است، کاری ملی است و از دست استانداری کاری برنمیآید اما پنج مشکل حاد زیرساختی شامل فقدان آب آشامیدنی، آب کشاورزی، راه، اینترنت و سپس فضاهای ورزشی و فرهنگی در روستاها داریم که باید نسبت به رفع آنها اقدام کنیم.
نماینده اردبیل، نیر، نمین، سرعین و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: وقتی به روستایی مراجعه میکنیم، انتظار داریم مردم درخواستهایی مطابق با مسائل روز داشته باشند اما در روستایی مانند سامیان که نزدیک اردبیل است، هنوز مردم مشکل تامین آب آشامیدنی دارند و باید در این زمینه تدبیری در سطح ملی اندیشیده شود.
وی عنوان کرد: از دیگر مشکلات روستاییان تامین آب کشاورزی است اما به دلیل سنتی بودن کانالها بخش قابل توجهی از آب هر میرود و از همین رو اصلاح کانالها و احداث سدهای معیشتی میتواند موجب افزایش درآمد روستاییان و ماندگاری جمعیت در روستاها شود.
نیکزاد در ادامه نیز به وضعیت نیروهای شرکتی در خدمت دولت اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه عدالت در موضوع استخدام رعایت نمیشود، انتظار میرود رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور برنامهای در این زمینه در دستور کار قرار دهد تا در پایان دولت چهاردهم دستکم تکلیف نیروهای شرکتی مشخص شود.
نماینده اردبیل، نیر، نمین، سرعین و عضو فراکسیون توسعه روستایی و مناطق محروم مجلس شورای اسلامی نیز گفت: سوای مواردی که از سوی استاندار اردبیل مطرح شد، تکمیل مطالعات سدهای ننه کران، اوریق، نشتهرود و نیارق که قرار است در مناطق کمتر توسعه یافته احداث شود، مورد انتظار است.
صدیف بدری با تاکید بر اجرای هرچه سریع تر سد اوریق افزود: انتظار داریم در بحث تسهیلات اشتغالزایی کمبهره و حمایتی نیز استان اردبیل به صورت ویژه دیده شود.
همچنین نماینده دیگر شهرستانهای اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر احیای روستاها و سرمایهگذاری برای ماندگاری جوانان در روستاها اظهار کرد: استان اردبیل از نظر فقر و فلاکت در نقاط روستایی در رتبههای نخست کشوری قرار دارد و وقتی چنین آماری داریم دیگر نیازی به توضیح نیازمندیها در حوزه آب، راه و زمین ورزشی نیست.
احد بیوته اضافه کرد: بر همین اساس درخواست میشود در بحث مسائل روستایی استان اردبیل پیگیر مواردی باشیم که به صورت زیرساختی بوده و ماندگاری داشته باشد و از همین رو انتظار داریم در بحث سرمایهگذاری در روستاها با توجه به روند مهاجرت از آنها اقدام لازم صورت بگیرد.
انتهای خبر/ ح
دیدگاهها