یادداشت؛
حضرت فاطمه زهرا (س) بهترین الگوی زنان است
حضرت فاطمه زهرا (س) دارای مقامات ویژه معنوی مانند طهارت و عصمت است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «افق سرعین»، رضا ندائی جانشین ناحیه مقاومت بسیج شهرستان سرعین در یادداشتی نوشت: از امام جعفر صادق(ع) نقل شدهاست: تسبیح حضرت زهرا(س) صد ذکر است ولی در میزان سنجش اعمال، هزار ذکر محسوب میگردد، شیطان را دور و خدای تعالی را راضی میکند. کسی که تسبیح فاطمه زهرا را درست بعد از نماز واجب و قبل از برخاستن از سجاده بگوید، و آن را به گفتن لااله الا الله ختم کند، خدای تعالی او را میآمرزد.
حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) بهترین الگوی زنان است.
حضرت فاطمه زهرا (س) یکی از چهاردهمعصوم در نزد شیعیان دوازدهامامی به شمار میرود و دارای مقامات ویژه معنوی مانند طهارت و عصمت در میان آنان است. همچنین وی از اهلبیت محمّد و یکی از پنجتن آل عبا است. فاطمه در رویداد مباهله نیز نقش داشته است. بر اساس احادیث و روایات اهلسنت و شیعه، ۱۳۵ آیه قرآن درباره فاطمه است. سورههای انسان، قدر، کوثر و همچنین آیات مباهله، تطهیر، نور و مَوَدَّت برخی از این سُوَر و آیات هستند. مصحف فاطمه، خطبههای فدکیه و عیادت، حدیث لوح فاطمه و دعای نور از آثار او است. یکی از مهمترین کنیههای او «امابیها»، به معنای «مادرِ پدرش» است. پیامبر گرامی اسلام درمورد علم فاطمه میفرماید: علم او ظهوری از اُمُّالکتاب در سطحِ زمینی است.
حدیثی ازپیامبرگرامی اسلام (ص): فاطمه زهرا (س) سرور زنان جهان و سرور زنان روز قیامت است.
حضرت زهرا (س) یکی از پنج بانوی قدسی (آسیه، خدیجه، مریم، سارا) به شمار میرود و از هر حیثی میتواند الگویی برای همهٔ زنها و حتی مردان باشد.
باتوجهبه نیاز انسانها به الگو، قرآن کریم پیامبر اکرم (ص) را الگوی نیکو معرفی میکند. در روایات آمده است امامزمان (ع)، فاطمه (ع) را الگوی نیکوی خود دانسته است. باتوجهبه این آموزهها، امام خمینی از پیامبر اکرم (ص) و فاطمه (ع) بهعنوان الگو یاد میکند و همه مردان و زنان را به الگوگیری و اقتدا به این خاندان تشویق میکند.
اولین ویژگی اخلاقی حضرت فاطمه زهرا (س) ادب ایشان در برابر خداوند، حضرت رسول (ص) و حضرت علی (ع) است. حضرت فاطمه زهرا (س) در تمام معاشرتها و امور زندگی ادب را رعایت میکردند و همین ویژگی بود که ایشان را الگوی زنان و مردان قرار میدهد.
از ویژگیهای بارز زندگی فاطمه (ع) و علی (ع)، سادهزیستی و نداشتن امکانات رفاهی و نازلتر بودن زندگی ایشان از سطح معمول زندگی دیگران، بهویژه در آغاز زندگی مشترکشان است. سخاوت فاطمه (س) بهعنوان یکی از ویژگیهای رفتاری او در زندگی مشترک خود با علی (ع) زمانی که در وضعیت مطلوب اقتصادی قرار داشت سادهزیست بود و همیشه انفاق میکرد. اهدای لباس نو در شب عروسی خود به فرد محتاج، بخشیدن گردنبند به فقیری دادن همه غذای خود به مسکین، یتیم و اسیر از جمله این موارد است.
زندگی علی و فاطمه به همکاری گذشت. ایشان در آغاز نزد پیامبر رفتند و از او خواستند تا کارهای خانه را میانشان بخش کند. پیامبر کارهای بیرون از خانه را به علی سپرد و کارهای درون خانه را به فاطمه واگذارد. فاطمه زهرا از این تقسیم کار، بهخاطر معافشده از کارهای بیرون از خانه، بسیار خوشحال شد.
حضرت فاطمه (س) هرگز بدون اجازه امام علی از خانه بیرون نرفت و علی را هیچگاه خشمگین نکرد. او هیچگاه به علی دروغ نگفت و هرگز خیانت نکرد؛ و از علی نیز نقل شده که هرگز فاطمه را خشمگین نکرد و فاطمه نیز او را هیچگاه خشمگین ننمود.
هرگاه فاطمه مشکل یا نگرانی در زندگی دارد، از تحسین علی برای آرامکردن او استفاده میشود. او با اشاره به اینکه صفات برشمردهشده از علی در برخی از این احادیث، مشابه صفاتی هستند که در احادیث مربوط به ازدواج برای متقاعدکردن فاطمه استفاده شدهاند، این احادیث را صرفاً ابزاری رِوایی برای مدح علی میداند.
حضرت فاطمه خطاب به علی از عدم دروغگویی، خیانتنکردن و عدم مخالفت خود با دستورهای علی در طول زندگی زناشویی میگوید؛ و علی در پاسخ، پناه به خدا میبرد که فاطمه در خانه او رفتار ناپسندی داشته بوده باشد، چراکه خداترسی و نیکوکاری و تقوای فاطمه بیش از آن است که بتوان بر آن خردهای گرفت.
فاطمه، علی (ع) را در خانه با کلمات محبتآمیز و در میان مردم با کنیه ابوالحسن خطاب میکرد. فاطمه (س) در خانه با عطر و وسایل زینتی خود را میآراست.
حضرت فاطمه (س) فضایل اخلاقی زیادی برخوردار بود. برخی از کمالات اخلاقی مانند نجابت، سخاوت، بخشش، نرمخویی، سعهصدر، صبر و بردباری، مهربانی، متانت، عفّت و پاکدامنی، خویشتنداری، حقگویی، حفظ اسرار، وفای به عهد و پیمان، صداقت و راستگویی، قناعتپیشگی، سادهزیستی، دوری از تجمّل، غرور، غیبت، تهمت، دروغ و… بخشی صفات و کمالات اخلاقی آن حضرت است.
آن حضرت به نیازمندان رسیدگی و به همسایهها توجه داشتند. اگر ما انسانها بتوانیم همین یک ویژگی را از حضرت فاطمه زهرا (س) به دست آوریم و آن را الگوی خود در زندگی قرار دهیم زندگیمان به سمتوسوی دیگری پیش میرود و اخلاقمحوری میشود.
حضرات فاطمه و زینب (س) بهعنوان الگوهای نقش زنان در بین شیعیان جهان به طور خاص در انقلاب ۱۳۵۷ ایران و در لبنان امروزی اهمیت ویژهای یافتند.
دعاهای فاطمه زهرا را میتوان چهار دسته کرد: درباره خدا، درباره کمالات معنوی، برای نیازمندیهای زندگی و چهارم دعا برای دیگران.
دیدگاهها