- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 876
- بازدید: 17
- 1403/10/03 - 21:27:35
استاد حوزه علمیه:
حوزه و دانشگاه محل توسعه پایدار جامعه است
استاد حوزه علمیه گفت: وحدت حوزه و دانشگاه، پیوند علم و دین برای توسعه پایدار جامعه است.
حجتالاسلام توحید بایرامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «افق سرعین»، به مناسبت سالروز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: وحدت نهتنها میتواند در تقویت پایههای علمی و اخلاقی جامعه مؤثر باشد، بلکه راهگشای حل مشکلات کلان فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نیز خواهد بود.وی افزود: وحدت حوزه و دانشگاه، از ضرورتهای اساسی امروز جامعه است. این تعامل باعث میشود که دانش تخصصی، پشتوانهای اخلاقی و دینی داشته باشد و از سوی دیگر، ارزشهای دینی در قالب روشهای علمی و کاربردی به جامعه منتقل شود. بهویژه در شرایط فعلی که چالشهای اخلاقی و اجتماعی افزایش یافته، وحدت این دو نهاد میتواند گرهگشای بسیاری از مشکلات باشد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به جایگاه دین در پیشبرد علم، افزود: دین و اخلاق میتوانند به علم جهت بدهند و آن را در خدمت انسان و طبیعت قرار دهند. تجربه نشان داده که علمی که از معنویت فاصله بگیرد، ممکن است بهجای کمک به بشر، تهدیدی برای او و محیطزیست شود. وحدت حوزه و دانشگاه، راهی برای تزریق ارزشهای انسانی به علم و جلوگیری از انحرافات اخلاقی و علمی است.»*
در ادامه این گفتگو، حجتالاسلام بایرامی به برخی از موانع موجود در مسیر وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کرد و گفت: یکی از چالشهای بزرگ، شکاف فرهنگی و علمی میان این دو نهاد است. بهویژه در سالهای اخیر، عدم درک متقابل و نبود گفتگوهای سازنده، این فاصله را بیشتر کرده است. برای رفع این مشکل، لازم است که نشستها و کارگروههای مشترک برگزار شود و طرحهای پژوهشی میانرشتهای در دستور کار قرار گیرد.
وی به نقش آموزش در این زمینه اشاره کرد و اظهار داشت: باید از سطح مفاهیم نظری فراتر برویم و برنامههای عملیاتی را اجرا کنیم، ایجاد رشتههای ترکیبی مانند فلسفه علم، اخلاق حرفهای و الهیات کاربردی میتواند بستری برای این تعامل سازنده باشد. همچنین، همکاری در تدوین متون درسی مشترک، برگزاری دورههای آموزشی و پژوهشی میان اساتید و دانشجویان حوزه و دانشگاه از دیگر راهکارهای مؤثر است.
استاد حوزه علمیه گفت: وحدت حوزه و دانشگاه میتواند در تربیت نسلهایی آگاه، متعهد و دارای بینش دینی و علمی نقش مهمی ایفا کند و این وحدت، نهتنها بر نظام آموزشی، بلکه بر فرهنگ عمومی و سبک زندگی مردم نیز تأثیرگذار است. وقتی علم و دین در کنار یکدیگر قرار گیرند، جامعهای پویاتر، اخلاقمدارتر و پیشرفتهتر شکل میگیرد.
حجتالاسلام بایرامی با تأکید بر این نکته مطرح کرد: وحدت حوزه و دانشگاه باید به الگوی رفتاری و عملکردی در جامعه تبدیل شود. این تعامل میتواند در حل مسائل کلان کشور، از جمله کاهش آسیبهای اجتماعی، افزایش آگاهی عمومی و ترویج ارزشهای اخلاقی نقش کلیدی داشته باشد.
وی در پایان افزود: این روز یادآور اهمیت پیوند میان علم و دین برای ساختن آیندهای روشنتر است؛ پیوندی که میتواند چراغ راه جامعه در مسیر تعالی باشد.
دیدگاهها