- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 1212
- بازدید: 19
- 1403/12/30 - 13:32:17
یادداشت؛
شب قدر اوج معنویت و عبادت است

شب قدر اوج معنویت و عبادت ماه مبارک رمضان است. شبی که قرآن؛ کلام خداوند در آن نازل شده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «افق سرعین»، رضا ندائی جانشین سپاه ناحیه شهرستان سرعین در یاداشتی نوشت: امام صادق علیهالسلام فرمودند: از کتاب خدا استفاده می شود که شماره ماه های سال نزد خداوند، دوازده ماه است و سرآمد ماه ها ماه رمضان است و قلب ماه رمضان لیلة القدر است .شب قدر اوج معنویت و عبادت ماه مبارک رمضان است. شبی که قرآن؛ کلام خداوند در آن نازل شده است و مقدرات زندگی بشر تا شب قدر آینده در آن تعیین میشود. شب قدر شب تجلی میعاد انسان با خداوند و ازخود جدا شدن و غرق در دریای رحمت و محبت و مهربانی خدا شدن است. شب قدر به معانی شب فرمان، شب قدرت، شب ارزش، شب تقدیر، یا شب اندازه گیری است. هر کس شب قدر را احیا بدارد و استغفارکند، تمامی گناهانش آمرزیده میشود.لیلَةُ الْقَدْرِ خَیرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرعبادت و بندگی درشب های قدرازهزار ماه بهتراست (چون خیرات و برکات و سودهای دینی و دنیوی در آن است. قرآن در شب قدر نازل شده است .عمل صالح در شب قدر از قبیل نماز، زکات و کارهای نیک دیگر بهتر است از عمل در هزار ماهی که در آن شب قدر نباشد.
این شب، فرصتی برای بندگی و راز و نیاز با خداست و بندگان راستین در این شب های سرنوشت ساز با آگاهی و شناخت دقیق پروردگار خویش، تلاش میکنند جلوه واقعی بندگی و تعظیم به خالق را به جای آورند. شبی عظیم و پر اهمیت که روح خدایی در مسلمانان جهان دمیده میشود و سرنوشت یکسال آنان مقدر میشود. در دعای روزانه ماه مبارک رمضان میخوانیم: اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ القَدْرِ؛ خدایا در این ماه درک فضیلت شب قدر را روزیام کن.
شب قدر که برتر از هزار ماه است، جلوهای روشن از مهربانی و رأفت بیانتهای خدای متعال است، زیرا حضرت حق همیشه برای بخشیدن بندگان خویش از هر بهانهای استفاده میکند. چنانکه آمدن ماه مبارک رمضان برای همه ما فرصت آمرزش است و صد البته رسیدن به شبهای قدر نور علی نور دیگری برای ماست که از این شرایط برای توبه، ترک معصیت و قرب الهی بهره ببریم و به سمت خدا برگردیم.
اعمال مشترک شبهای قدر(۱۹، ۲۱، ۲۳) به این شرح است: اوّل : مقارن غروب آفتاب بهتر است غسل کند که نماز شام را با غسل بخواند.
دوّم: دو رکعت نماز؛ در هر رکعت بعد از حمد هفت مرتبه توحید بخواند و بعد از فراغ ۷۰ مرتبه اَسْتَغْفِرُ اللّهَ وَاَتُوبُ اِلَیْهِ بگوید.
سوّم: باز کردن قرآن در مقابل خود و گفتن این جملات؛ اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِکِتابِکَ الْمُنْزَلِ خدایا از تو خواهم به حق کتاب فرستادهشدهات
وَ ما فیهِ وَ فیهِ اسْمُکَ الاْکْبَرُ وَاَسْماَّؤُکَ الْحُسْنی و آنچه در آن است که در آن است نام بزرگت و نامهای نیکویت
وَما یُخافُ وَ یُرْجی اَنْ تَجْعَلَنی مِنْ عُتَقاَّئِکَ مِنَ النّارِو آنچه بدانها ترس و امید شود که قرارم دهی از زمره آزادشدگانت از دوزخ
"پس هر حاجت که دارد بخواهد"
چهارم: قرآن کریم را بر سر گذاشته و میگوید؛اَللّهُمَّ بِحَقِّ هذَا الْقُرْآنِ خدایا به حق این قرآن وَ بِحَقِّ مَنْ اَرْسَلْتَهُ بِهِ و بحق آن کس که او را بدان فرستادی وَ بِحَقِّ کُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فیهِ و بحق هر مؤمنی که در این قرآن مدحش کردهای وَ بِحَقِّکَ عَلَیْهِمْ فَلا اَحَدَ اَعْرَفُ بِحَقِّکَ مِنْکَ
و بحقی که تو بر ایشان داری زیرا کسی نیست که حق تو را بهتر از خودت بشناسد.
پس ۱۰ مرتبه بگوید؛ «بِکَ یا اَللّهُ» بحق خودت ای خدا و و ۱۰ مرتبه بحق هریک ازآل محمدصلی الله علیه و آله وچهارده معصوم علیهم السلام ، "پس هر حاجت که داری طلب کن"
پنجم: زیارت امام حسین علیه السلام؛ در خبر است که چون شب قدر میشود منادی از آسمان هفتم ندا میکند از بُطنان عرش که حقّ تعالی آمرزیده هر که را که به زیارت قبر حُسین علیه السلام آمده است.
ششم: برپا داشتن احیا؛ همانا روایت شده هرکه احیا کند شب قدر را گناهان او آمرزیده شود هرچند به عدد ستارگان آسمان و سنگینی کوهها و وزن دریاها باشد.
هفتم: ۱۰۰ رکعت نماز بخواند که فضیلت بسیار دارد و افضل آن است که در هر رکعت بعد از حمد ۱۰ مرتبه توحید بخواند.
هشتم: بخواند: اَللّهُمَّ اِنّی اَمْسَیْتُ لَکَ عَبْداً داخِراً لا اَمْلِکُ لِنَفْسی نَفْعاً وَلا ضَرّاً
خدایا من شام کردم در حالی که بنده خواری هستم که مالک سود و زیانی برای خویشتن نیستم.
شب قدر فرصتی است زرین و طلایی برای شستوشوی آینه دل. آن شب بهترین فرصت است تا خوبیها را جایگزین بدیها، صلح و صفا را جایگزین اختلاف و تفرقه، احسان و نیکی را جایگزین ظلم و ستم، احسان به والدین را جایگزین عاق والدین، و صله رحم را جایگزین قطع رحم نماییم. نیکو و شایسته است با صدقات قدمی در جهت آبادانی خانه آخرت برداریم و با اعمال نیک و خیر، ثواب دو چندان ببریم. در شب قدر که شب زنده داری می کنیم، خداوند نام ما را در گروه نیک بختان ثبت می کند و آتش جهنم را بر ما حرام می سازد
انتهای خبر/ ح
دیدگاهها