- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 1196
- بازدید: 28
- 1403/12/26 - 09:56:26
امام حسن مجتبی (ع) کریم اهل بیت است

ولادت امام حسن مجتبی (ع) تجلی کرامت و مهربانی است
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «افق سرعین»، امام حسن مجتبی (ع)، دومین امام شیعیان و نخستین فرزند امام علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)، در نیمهی ماه مبارک رمضان سال سوم هجری در مدینه متولد شد. ایشان نخستین نوهی پیامبر اکرم (ص) بودند و از همان ابتدای ولادت، مورد محبت و توجه ویژهی ایشان قرار گرفتند. زندگی پربرکت امام حسن (ع) سراسر جلوهای از کرامت، صبر و مهربانی بود و ایشان به دلیل بخشش بینظیرشان، به "کریم اهلبیت" مشهور شدند.نامگذاری و توجه پیامبر (ص)
وقتی امام حسن (ع) به دنیا آمد، پیامبر اکرم (ص) در گوش ایشان اذان و اقامه گفتند و نام "حسن" را که از سوی خداوند برگزیده شده بود، برای او انتخاب کردند. این نام پیش از آن در میان عربها شناختهشده نبود و پیامبر (ص) با این نامگذاری، شأن و جایگاه ویژهی این کودک را نشان دادند. پیامبر (ص) امام حسن (ع) را بسیار دوست داشتند و میفرمودند: "حسن و حسین سرور جوانان بهشتاند."
ویژگیهای اخلاقی امام حسن (ع)
امام حسن مجتبی (ع) نمونهی بارزی از حلم، بردباری و مهربانی بودند. ایشان همواره با فقرا و نیازمندان همراهی میکردند و بدون کوچکترین منتی، دارایی خود را با دیگران تقسیم مینمودند. نقل شده است که امام حسن (ع) در طول زندگی خود سه مرتبه تمام داراییشان را در راه خدا بخشیدند و دوبار داراییشان را بهطور مساوی میان خود و نیازمندان تقسیم کردند.
ایشان همچنین در مناظرات علمی، درایت و دانش والای خود را نشان میدادند و با دشمنان خود نیز با اخلاق نیکو و مدارا رفتار میکردند. صبر و متانت ایشان در برابر دشمنان و حتی کسانی که به ایشان بیاحترامی میکردند، زبانزد بود.
کرامت و بخشش امام حسن (ع)
یکی از مهمترین ویژگیهای امام حسن (ع)، سخاوت و کرامت ایشان بود. نقل است که مردی نیازمند نزد ایشان آمد و درخواست کمک کرد. امام بدون هیچ پرسشی، مبلغ زیادی به او عطا کردند. وقتی شخصی از امام پرسید که چرا بدون تحقیق چنین کمکی کردند، فرمودند: "ما اهلبیت عادت کردهایم که پیش از آنکه کسی درخواست کند، نیاز او را برطرف کنیم."
ولادت امام حسن مجتبی (ع) فرصتی است برای تأمل در زندگی پر برکت ایشان و الگو گرفتن از سیرهی اخلاقی، بردباری و کرامت ایشان. مهربانی، بخشش و صبر امام حسن (ع) همواره راهنمایی برای شیعیان و مسلمانان بوده و هست. نیمهی رمضان نهتنها یادآور میلاد ایشان، بلکه روزی است که میتوان از نورانیت سیرهی آن حضرت بهره برد و در مسیر اخلاق و انسانیت گام برداشت.
دیدگاهها