- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 798
- بازدید: 5
- 1403/09/07 - 07:56:05
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل:
سگ گزیدگی در اردبیل به ۲۲ نفر رسید
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: ۲۲ نفر طی دیروز به دلیل سگ گزیدگی به مراکز درمانی شهر اردبیل مراجعه کردند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «افق سرعین»، به نقل از خبرگزاری مهر، جواد ابیش وند عصر سهشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به مراجعه بیش از ۲۲ نفر به مراکز بهداشتی اردبیل به دلیل سگ گزیدگی اظهار کرد: عصر روز دوشنبه ۲۲ نفر به علت سگگزیدگی به مراکز درمانی شهر اردبیل مراجعه کردند که ۷ نفر از آنها متحمل آسیب جدی و بستری و جراحی در بیمارستان شده و مابقی به صورت سرپایی درمان شدهاند.وی با بیان اینکه سالانه بیش از ۷ هزار حیوانگزیدگی در استان اردبیل ثبت میشود، افزود: ۵۰ درصد از حیوانگزیدگیها در رده سنی زیر ۱۵ سال و دانشآموزی است و اکثر حیوان گزیدگیها با حمله ناگهانی و بیش از ۷۰ درصد حیوان گزیدگیها توسط سگهای ولگرد انجام میشود.
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: سالانه بیش از ۱۴۳ میلیارد تومان توسط دانشگاه علوم پزشکی استان در بحث حیوان گزیدگی هزینه میشود و ۱۷ مرکز شبانهروزی و مرکز مراقبت نسبت به این موضوع در سطح استان فعال و خدمات رایگان ارائه میدهند.
ابیشوند ادامه داد: حیوان گزیدگی در استان اردبیل بواسطه منطقه جغرافیایی و تنوع زیست محیطی بالاتر از میانگین کشوری و به یک معضل تبدیل و با غذادهی بدون محدودیت از سوی شهروندان به سگهای ولگرد، زادوولد این حیوانات به طرز چشمگیری افزایش و به تبع آن روند سگگزیدگی نیز صعودی شده است.
وی با بیان اینکه بیماری هاری نوعی بیماری ویروسی است که از بزاق حیوان هار و محل گازگرفتگی وارد بدن میشود و ابتلای به این بیماری موجب مرگ حتمی میشود، گفت: شستشوی محل هر زخم به مدت ۲۰ دقیقه با آب و صابون در اولین فرصت مهمترین رکن در پیشگیری از ابتلای به بیماری هاری است و در مرحله دوم انجام واکسیناسیون و تزریق «ایمونوگلوبولین» ضد هاری برای علیه این بیماری ضروری است.
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: زخم حیوانگزیدگی به هیچ عنوان نباید پانسمان و یا بخیه شود و عدم رعایت این دستورالعمل متأسفانه منجر به فوت میشود، از اینرو هرگونه حیوان گزیدگی از سوی پستانداران باید بیان شود تا روند درمان به درستی انجام گیرد.
ابیشوند با تاکید بر اینکه سگ اسباببازی نیست گفت: حیوانات عامل انتقال بیماری هستند و صاحبان حیوانات خانگی باید به این مسئله توجه کنند که با وجود انجام واکسیناسیونهای این حیوانات، هرگونه گزیدگی از سوی این حیوانات نیز مستلزم مراجعه به مراکز درمانی و تزریق واکسنهای لازم است، از سوی دیگر شهروندان از دادن غذا به حیوانات خیابانی پرهیز کنند.
وی خاطرنشان کرد: ساختار و چرخه زندگی این حیوانات را تحتتأثیر منفی قرار داده و زمینه افزایش بی رویه زادوولد این حیوانات و مشکلات وابسته به این موضوع را فراهم میکنند.
انتهای خبر/ ح
دیدگاهها